Terveysasema puhelimessasi

Mäntänvuoren Terveydessä otetaan käyttöön älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella toimiva etävastaanotto, joka palvelee Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen asiakkaita terveyskeskuksen aukioloaikoina. Etävastaanotto toimii Pihlajalinnan mobiiliapplikaatiossa eli Pihlajalinna-terveyssovelluksessa.

Terveyssovellus on tarkoitettu hoidon tarpeen arviointiin ja tiettyjen terveysongelmien hoitamiseen etävastaanotolla. Palvelun avulla voi myös uusia reseptin ja siirtää tai perua kivijalkaan tehdyn ajanvarauksen.

-On hienoa, että voimme tarjota Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen asukkaille entistäkin helpomman ja nopeamman tavan asioida terveyspalveluissamme. Pihlajalinna-terveyssovellus tulee tarjoamaan olemassa olevien palveluidemme lisäksi asiointiväylän, jonka ansiosta kunkin asiakkaan olosuhteet ja tilanne voidaan huomioida entistä paremmin. Sovelluksen ansiosta asiakkaiden ei tarvitse kulkea pitkiä matkoja hoitajan tai lääkärin vastaanotolle ja asiointi voidaan toteuttaa joustavammin asiakkaan omien aikataulujen mukaisesti, Mäntänvuoren Terveyden toimitusjohtaja Juha-Matti Sihvonen kertoo.

Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen kunta-asiakkaan etävastaanotto alkaa aina hoitajan oirekohtaisella hoidon tarpeen arvioinnilla. Tämä tapahtuu chatin avulla. Videoyhteys on mahdollista avata tarvittaessa. Hoitaja auttaa asiakasta vaivassa ja ohjaa tämän tarvittaessa sopivaan jatkohoitoon sujuvasti saman yhteydenoton aikana. Jos asiakkaan vaiva tarvitsee fyysisen lääkärin vastaanoton, hoitaja varaa asiakkaalle ajan terveysasemalle.

Terveyssovelluksessa voidaan hoitaa esimerkiksi virtsatietulehdukset, ylähengitystieinfektiot, silmätulehdukset ja ihottumat. Lääkäri voi myös määrätä lääkkeitä, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai kirjoittaa lyhyen sairausloman. Vastaanottokäynti terveyssovelluksessa maksaa normaalin terveyskeskuspalvelumaksun verran.

-Kun osa potilaista hoidetaan Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta, saamme terveysasemille enemmän työaikaa ja resursseja fyysisiä vastaanottoja varten. Asiakkaat ovat suhtautuneet etävastaanottoihin hyvin positiivisesti, ikäihmiset mukaan lukien, kertoo Pihlajalinnassa mm. terveysasemalääkärinä toiminut, etälääketieteen palveluista vastaava lääkäri Kaisa Kujansivu.

Etävastaanotto tuo uuden tavan asioida vanhojen rinnalle. Jo käytössä olevat asiointikanavat, puhelinajanvaraus ja kivijalkavastaanotto, säilyvät ennallaan. Terveyssovelluksen avulla terveysaseman kivijalkavastaanottoaikojen saatavuus paranee, kun osa asiakkaista voidaan hoitaa sovelluksen kautta.

Sovellus ladataan älypuhelimeen Google Playn tai Apple Storen kautta.