19.6.2017

Satakieleen kultaa ja hopeaa kehitysvammaisten urheilukisoista

Mitalistit.jpgKultamitalistit Tarja Tuomela ja Pertti Vall sekä hopeamitalisti Sampsa Saariniemi iloitsevat mitaleistaan.

Pirkanmaan alueen kehitysvammaisten urheilukisat pidettiin tänä vuonna kesäkuun 6. päivänä Lempäälässä. Mukana kisaamassa oli yli 300 kehitysvammaista ympäri Pirkanmaata. Lajeina oli mm. juoksua, pituushyppyä, saappaanheittoa, kuulan työntöä, turbokeihästä, maalitutkaa, puhallustikkaa, pyörätuolikelausta. Satakielestä kisoihin osallistui 25 urheilijaa ja kolme heistä nappasi mitalin.

Pertti Vall voitti kultaa pyörätuolikelauksessa ja Tarja Tuomela naisten yli 35 vuotiaiden 400 m:n juoksussa sekä Sampsa Saariniemi hopeaa miesten saappaanheitosta. Hyviä tuloksia tekivät muutkin urheilijat ja parasta oli osallistumisen riemu ja itsensä voittaminen! Hymyileviä kasvoja ja riemunkiljahduksia kuului pitkin päivää ja kannustus toisia urheilijoita kohtaan oli kovaa. Mukavaa oli myös tavata tuttuja, kauempana asuvia vanhoja ystäviä ja työtovereita. Aurinko helli kilpailijoita ja nurmikolla oli mukava levähtää urheilun lomassa ja nauttia vaikkapa jäätelöstä tai kisamakkarasta. Palkintojen jaon jälkeen saatiin vielä kuunnella duo Henry Kurosta, joka lauloi Suomipoppia niin, että tanssijalkakin alkoi vipattamaan. Päivä oli oikein onnistunut ja sen kunniaksi juotiin Satakielessä vielä seuraavana päivänä mitalikahvit täytekakun kera.