Kuntalaiset pääsevät etälääkäriin ilmaiseksi kesäkuun loppuun saakka

Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen asukkaat pääsevät lääkärin etävastaanotolle lataamalla omaan älypuhelimeensa tai tablettiinsa Pihlajalinna-terveyssovelluksen. Kesäkuun loppuun saakka vastaanotot terveyssovelluksessa ovat kuntalaisille maksuttomia.

Varsinkin epidemia-aikana Pihlajalinna-terveyssovellus on erittäin suositeltava yhteydenottokanava terveyskeskukseen. Etävastaanotolla saa hoidettua yleisimpiä sairauksia, ja se on kätevä tapa uusia esimerkiksi reseptejä. Terveyssovellukseen on nyt lisätty myös koronavirus-osio, jonka kautta voi hakeutua etävastaanotolle, jos epäilee itsellään koronavirusinfektiota.

Etävastaanotto alkaa hoitajan tekemällä hoidontarpeen arvioinnilla. Jo tätä ennen sovellus on kysynyt asiakkaalta automaattisesti esitietoja. Hoitaja liittää etävastaanottoon tarvittaessa lääkärin, joka voi haastatella asiakasta tarkemmin ja kirjoittaa esimerkiksi reseptin tai antaa muutoin jatkohoito-ohjeet. Etävastaanotto on chat-keskustelu, mutta lääkäri tai hoitaja voi muuttaa keskustelun videopuheluksi ja lisäksi sovelluksen kautta voi lähettää myös valokuvia.

Tarvittaessa etälääkäri voi ohjata potilaan esimerkiksi laboratoriokokeisiin, kuvantamistutkimuksiin tai terveyskeskuksen kiirevastaanotolle, mikäli asia ei ratkea etävastaanotolla.

Terveyssovelluksessa on paljon potentiaalia ihmisten asioinnin sujuvoittamiseksi. Nyt poikkeusolojen aikana terveyssovellus on erityisen käyttökelpoinen, kun fyysisiä käyntejä terveyskeskuksen tiloissa on tarpeen vähentää. Etävastaanotolla voidaan hoitaa merkittävä osa asioista kokonaan tai ainakin edistää niiden hoitoa. Haluamme olla etulinjassa tuomassa monikanavaisia palveluja julkiseen terveydenhuoltoon, ja terveyssovellus edustaa tällä saralla terävintä kärkeä, sanoo Mäntänvuoren Terveyden johtava lääkäri Kimmo Turunen.

Normaalisti etälääkärin vastaanotto maksaa saman verran kuin vastaanottokäynti terveyskeskuksessa. Nyt Mäntänvuoren Terveys ja Mänttä-Vilppulan kaupunki ovat yhdessä päätyneet tarjoamaan etäkäynnit kuntalaisille ilmaiseksi 3.4.–30.6.2020.

PIHLAJALINNA-TERVEYSSOVELLUS

• Pihlajalinna-terveyssovellusta voivat käyttää kaikki Mäntänvuoren Terveyden asiakkaat.
• Terveyssovelluksen voi ladata omaan älypuhelimeen sovelluskaupasta, iPhonelle App Storesta ja Android-laitteille Google Playsta. Sovelluksen lataaminen ei maksa mitään. Sovellus löytyy sovelluskaupasta nimellä Pihlajalinna.
• Sovelluksen tulostettavat käyttöohjeet löytyvät Mäntänvuoren Terveyden verkkosivuilta: http://www.mantanvuorenterveys.fi/terveyspalvelut/pihlajalinna-terveyssovellus
• Etävastaanotot ovat kuntalaisille ilmaisia 3.4.–30.6.2020
• Sovelluksen avulla tavoittaa hoitajan ja lääkärin arkisin klo 8-15.30.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Juha-Matti Sihvonen, Mäntänvuoren Terveys