Nuorisotiimi esittäytyy

Mäntänvuoren terveyden psykiatrian poliklinikan nuorisotiimissä hoidetaan 13-23- vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat tukea, hoitoa ja tutkimuksia masennuksen, ahdistuneisuuden, sosiaalisen jännittämisen ja muiden mielenterveyden sekä toimintakyvyn haasteisiin. Nuorisotiimiin hakeudutaan lääkärin tai oman koulu/opiskeluterveydenhoitajan lähetteellä.

Nuorisotiimissä työskentelee psykologi Miia-Erica Lius-Lahtinen, psykiatrinen sairaanhoitaja Miia Saarela sekä nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Ann-Mari Härmä. Miia-Erica on monelle nuorelle tuttu myös koulupsykologina. Miia-Erica ja Ann-Mari työskentelevät koneenhoitajankadun yksikössämme. Miian voit tavata Vilppulan terveysasemalla, ammattikoululla sekä Juupajoen koulukeskuksella. Toimintamme perustana on tavoitteellisuus, yhdenvertaisuus, nopea hoitoon pääsy sekä vahva verkostoyhteistyö. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja vahvistamme osaamistamme lisäkoulutuksilla. Tälläkin hetkellä sekä Miia-Erica ja Miia opiskelevat IPT-N terapeuteiksi(Interpersoonallinen terapia nuorille). IPT-N on masennuksen fokusoitu hoitomalli. Koulutus on osa Terapiat Etulinjaan hanketta.

Uutena toimintana käynnistämme 13.1. matalan kynnyksen mielenterveyspalvelun nuorille!

Nuorten matalan kynnyksen mielenterveyspalvelu on tarkoitettu 13-23-vuotiaille kuntalaisille ja paikkakunnalla opiskeleville. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä.

Vastaanotolla saa tukea elämän erilaisiin kuormittaviin tilanteisiin ja omien voimavarojen vahvistamiseen. Palvelun perustana on nopea hoidon tarpeen arviointi sekä verkostoyhteistyö.

Käyntejä on 1-5 kertaa, käynnit ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Ajan voit varata verkkoajanvarauksesta, puhelimitse tai oman koulu/opiskeluterveydenhuollon kautta.

Psykiatrisen sairaanhoitajan puhelinaika arkisin klo 11-11.30. P. 044 466 3347

Verkkoajanvaraus