Päihdemieli-ryhmä omaisille

Oletko väsynyt läheisesi liialliseen päihdekäyttöön?

Runsaaseen päihteiden käyttöön voi liittyä mielenterveyden järkkymistä, taloudellisia ongelmia ja rikollisuutta. Huoli ja pelko voivat viedä omaisenkin voimia.

Päihdemieli -ryhmä on tarkoitettu sinulle, jonka läheisellä on päihderiippuvuus. Läheisesi päihdekäyttö voi olla joko alkoholi-, huume- tai sekakäyttöä, eikä hänellä tarvitse olla diagnosoitua päihde- tai mielenterveyshäiriötä. Pelkkä huoli omasta tai läheisesi hyvinvoinnista riittää.

Ryhmässä käydään keskustelujen ja harjoitusten avulla läpi sitä, millaisia haasteita, ajatuksia ja tunteita läheisen liiallinen päihdekäyttö tuo omaisen elämään sekä miten omia voimavaroja voisi lisätä. Vertaistuki on voimaannuttavaa.
Ryhmä on maksuton ja sen toteuttaa FinFami yhteistyössä Mäntänvuoren terveyden mielenterveyspalvelujen kanssa, mistä ohjaajana mukana on tiiminvastaava Janica Enoranta. Ryhmässä on mukana myös kokemusasiantuntija.

Päivitetty 10.2.2021 ryhmät peruttu.

Ryhmän kokoontumiset

  • To 11.2. klo 16-18, Luento: Tietoa päihderiippuvuudesta ja niihin liittyvistä mielenterveysongelmista: Nuorisopsykiatri Ann-Mari Härmä
  • To 18.2. klo 16-18 ryhmäkokoontuminen
  • Ti 25.2. klo 16-18 ryhmäkokoontuminen
  • Ti 11.3. klo 16-18 ryhmäkokoontuminen

Päivitetty 10.2.2021 ryhmät peruttu.

Paikka Vilppulan terveysaseman kokoushuone (Vilpunkatu 6A, 35700 Vilppula)

Tulethan paikalle vain terveenä, huolehdi käsihygieniasta ja ota huomioon turvavälit. Koronatilanteen muuttuessa aikataulumuutokset ovat mahdollisia. Niistä tiedotetaan KMV-lehdessä, Mäntänvuoren Terveyden sekä Pirkanmaan FinFamin nettisivuilla.
www.mantanvuorenterveys.fi www.finfamipirkanmaa.fi

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset viimeistään 29.1.: Janica Enoranta, 050 35 89 112 janica.enoranta@pihlajalinna.fi

Tulostettavan esitteen saat auki tästä Päihdemieli-ryhmä omaisille