Tiedote 18.6.21 – Omaolo.fi -palvelu ja koronanäytteenoton sähköinen ajanvaraus

Mäntänvuoren Terveys laajentaa sähköisiä palveluitaan ottamalla kesäkuussa käyttöön valtakunnallisen Omaolo.fi -palvelun. Omaolosta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut nopeasti ja vaivattomasti kotisohvaltasi käsin – ympäri vuorokauden. Omaolo arvioi asiakkaan hoidon ja kiireellisyyden tarvetta ja ohjaa tarvittaessa ajanvaraukseen (verkko- tai puhelinajanvaraukseen tilanteesta riippuen). Palvelu auttaa seuraavissa tilanteissa:

  • yksittäisen terveysongelman tai useiden oireiden arviointi
  • terveyden ja hyvinvoinnin arviointi
  • sairauden tai sen riskien arviointi, ja
  • asiakkaan ohjaus hoidon piiriin terveyttä ja hyvinvointia edistäviin palveluihin.

Ensimmäisenä otamme käyttöön koronavirustaudin oirearvion, jonka kautta voi myös varata ajan sähköisesti koronanäytteenottoon. Syksyn mittaan laajennamme palvelua ottamalla käyttöön laajemmin myös muita oirearvioita. Palvelun avulla vältyt turhalta jonottamiselta ja saat avun terveyshuoliisi ympäri vuorokauden. Omaolon antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia ja ne perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

Omaolo toimii osoitteessa omaolo.fi, palvelua voi käyttää myös matkapuhelimella.

Koronanäytteenoton sähköinen ajanvaraus

Ajan koronanäytteenottoon voi nyt varata sähköisesti omaolo.fi -palvelun kautta tai suoraan Mäntänvuoren Terveyden verkkoajanvarauksesta.

Mene ensin osoitteeseen omaolo.fi ja tee etusivulta löytyvä koronavirustaudin oirearvio. Toimi oirearvion suosituksen mukaisesti. Jos koronaoirearvio suosittaa suoraan varaamaan ajan koronanäytteenottoon, pääset omaolon kautta suoraan sähköiseen ajanvaraukseen varaamaan ajan.

Voit varata ajan sähköisesti myös verkkoajanvarauksesta, jos terveydenhuollon ammattilainen on ohjannut sinua varaamaan ajan, esimerkiksi jäljityksen yhteydessä.