Tiedote 9.1.2023 Toimi näin Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella, kun sinulla tai läheiselläsi on infektio-oireita

Mäntänvuoren Terveyden terveysasemien ja muiden toimipisteiden toiminta

Mäntänvuoren Terveyden toimipisteet toimivat normaaliin tapaan.

Omia vaivoja tai sairauksia ei kannata jättää tutkimatta ja hoitamatta koronaviruksen pelon vuoksi. Jos sinulla on vastaanottoaika sovittuna ja saat akuutin hengitystieinfektion oireita, voit varmistaa tarvitseeko aikaa siirtää, ottamalla yhteyttä puhelinpalveluun (p. 03 254 3320) tai terveyssovelluksen kautta. Lievissä oireissa vastaanotolle tullessa suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Infektiovastaanotto on lopettanut toimintansa

Mäntänvuoren Terveyden erillinen infektiovastaanotto on lopettanut toimintansa. Nyt myös Juupajoella otetaan infektio-oireisia asiakkaita vastaan. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita ja asioit terveyskeskuksessa, saavu normaalisti terveyskeskuksesi odotusaulaan. Käytäthän maskia ja pidäthän turvaetäisyyden muihin asiakkaisiin sekä noudatat hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Toimi näin Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella, kun sinulla tai läheiselläsi on infektio-oireita

Koronaviruksen aiheuttamat oireet voivat olla vaihtelevia eikä pelkästään oireiden perusteella ole mahdollista päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos yleisvointisi on hyvä, ei yleensä ole tarvetta olla yhteydessä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Halutessasi voit tehdä koronakotitestin.

Infektio-oireiden vuoksi hoitoon hakeutumisessa ollaan ensisijaisesti yhteydessä puhelinpalveluun (p.03 254 3320). Yhteydenotto virka-ajan ulkopuolella tapahtuu soittamalla kiirevastaanottoon, mikäli kokee tarvitsevansa kiireellistä hoitoa (p. 03 455 2720). Puhelimitse tehdään hoidontarpeen arvio.

Omaolo.fi palvelussa voit tehdä myös hengitystietulehdus oirearvion,auttaa sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Pääset tekemään hengistietulehdus oirearvio tästä.

Mäntänvuoren TerveysKorona

Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla tästä.