Sosiaalityö

Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen sosiaalityöstä vastaa Pirkanmaan hyvinvointialue

Aikuissosiaalityö

Lisätietoja palveluista sekä yhteystiedot: Sosiaalipalvelut

Lapsiperheiden sosiaalityö

Lisätietoja palveluista sekä yhteystiedot: Lapsiperheiden sosiaali- ja perhetyö
Lapsiperheiden kotipalvelu

Sosiaalipäivystys

Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa lastensuojeluun, muuhun sosiaalityöhön, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan tai asumiseen, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvissä asioissa. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee koko Pirkanmaan alueella. Sosiaali- ja kriisipäivystys on avoinna ympäri vuorokauden.
Puhelinnumero: 050 062 5990 (avoinna 24/7). Sosiaali- ja kriisipäivystykseen saat yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon 112

Pyydä apua helposti

Pyydä apua lapsiperheelle

Vanhemmuuden haasteisiin, perhearjen ongelmiin ja lapsen kehityksen tukemiseen on saatavilla apua. Ohjaus ja palvelut auttavat parhaiten silloin, kun otat yhteyttä mahdollisemman varhaisessa vaiheessa.

Lisätietoja ja yhteystiedot: Apua ja tukea vanhemmuuteen ja lapsen kehitykseen

Lastensuojeluilmoitus

Jokainen, joka huomaa lapsen tai nuoren olevan avun tarpeessa, voi ottaa yhteyttä joko lastensuojelupäivystykseen, sosiaalipäivystykseen tai lapsiperheiden sosiaalityöhön.

Lapsi tai nuori itse, vanhemmat, sukulaiset tai naapurit voivat hakea apua. Huolen syynä voi olla esimerkiksi päihteiden käyttö, mielenterveysongelmat tai lapsen hoidon laiminlyönti.

Toimi näin
Selvityspyyntö lapsen tilanteesta tehdään lastensuojeluilmoituksella. Lastensuojeluilmoitus ei itsessään tee kenestäkään lastensuojelun asiakasta.

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse lastensuojelupäivystykseen, kun haluat tehdä lastensuojeluilmoituksen tai voit tehdä lastensuojeluilmoituksen sähköisellä lomakkeella.

Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä.

Lastensuojeluilmoitus-lomakkeen löydät tästä.