Kiireetön hoito

Vastaanottopalvelut toimivat ajanvarauksella.

Etäsovellus - chat-yhteys ja videovastaanotot

Älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella toimiva etävastaanotto palvelee Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen asukkaita terveyskeskuksen aukioloaikoina. Etävastaanotto toimii Pihlajalinnan mobiiliapplikaatiossa eli Pihlajalinna-terveysssovelluksessa (löytyy App Storesta tai Google Playsta).

Terveyssovellus on tarkoitettu hoidon tarpeen arviointiin ja tiettyjen yksinkertaisten terveysongelmien hoitamiseen etävastaanotolla. Palvelun avulla voi myös uusia reseptin ja siirtää tai perua kivijalkaan tehdyn ajanvarauksen. Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen kunta-asiakkaan etävastaanotto alkaa aina hoitajan oirekohtaisella hoidon tarpeen arvioinnilla. Tämä tapahtuu chatin avulla. Videoyhteys on mahdollista avata tarvittaessa. Hoitaja auttaa asiakasta vaivassa ja ohjaa tämän tarvittaessa sopivaan jatkohoitoon sujuvasti saman yhteydenoton aikana esim. etälääkärin chat-yhteyteen tai videovastaanotolle. Kuten fyysisessä kasvokkain vastaanotoissa, hoitajan vastaanotto on maksuton ja lääkärin vastaanotosta peritään käynti-/vuosimaksu. Jos asiakkaan vaiva tarvitsee fyysisen lääkärin vastaanoton, hoitaja varaa asiakkaalle ajan terveysasemalle.

Mänttä-Vilppula

Lääkärien ja hoitajien vastaanotot

Ajanvaraus

Keskitetty ajanvaraus- ja neuvontanumero
Ma - to klo 8 - 16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 15
Puh. 03 254 3320

Mikäli ajanvarauksessa on ruuhkaa, voitte jättää takaisinsoittopyynnön jolloin teille soitetaan takaisin saman päivän aikana. Vastaaja antaa ohjeet, miten soittopyyntö jätetään. On tärkeää kuunnella ohje loppuun saakka. Huomioithan, että takaisin soittopalvelu on käytössä ainoastaan ma-to klo 8-16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8-15

Mäntän terveysasema (Sarapiha)
Pakkaajankatu 18 D
35800 Mänttä
Fax. 03 488 5475 (huom. vain faxien vastaanottoon, ei ajanvarausta)

Aukioloajat
Ma – to klo 8 – 16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 15

Asiantuntijasairaanhoitajat

Diabeteshoitaja
Soittoaika ma-pe klo 12-13
Puh. 044 466 3326

Muistihoitaja, jalkahoitaja
Puh. 050 432 2820

Unipoliklinikka
Soittoaika ma-pe klo 11-12
Puh. 044 420 1515

Hoitokoordinaattori
Puh. 050 416 7855

Haavahoitaja
Puh. 044 466 3360

Ravitsemusterapia
Ravitsemusterapeutti
Puh. 040 052 2718

Hoitotarvikejakelu, myös diabetestarvikkeet

Mäntän terveysasema (Sarapiha)
Pakkaajankatu 18 D, 35800 Mänttä
Puh. 044 466 3339

Hoitotarvikkeet tulee tilata etukäteen numerosta 044 466 3339, ma,ti,to, klo 12 - 14. Paketti on noudettavissa jakeluautomaatista erikseen toimitetulla koodilla. Automaatti sijaitsee kiirevastaanoton aulassa.

Juupajoki

Lääkärin ja hoitajien vastaanotto

Ajanvaraus

Keskitetty ajanvaraus- ja neuvontanumero
Ma - to klo 8 - 16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 15
Puh. 03 254 3320

Mikäli ajanvarauksessa on ruuhkaa, voitte jättää takaisinsoittopyynnön jolloin teille soitetaan takaisin saman päivän aikana. Vastaaja antaa ohjeet, miten soittopyyntö jätetään. On tärkeää kuunnella ohje loppuun saakka. Huomioithan, että takaisinsoitto palvelu on käytössä ainoastaan ma-to klo 8-16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8-15.

Juupajoen terveysasema
Koskitie 50
35500 Korkeakoski Fax. 03 335 8286

Aukioloajat
Ma - to klo 8 - 16 ja pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 14 (puheluihin vastataan keskitetystä ajanvarauksesta klo 15 saakka)

Hoitotarvikejakelu
Ma - ke 11.30 - 12.30
Puh. 040 457 7870

Voit tilata hoitotarvikkeita myös etukäteen puhelimitse numerosta 040 457 7870, tilatut tarvikkeet voitte noutaa noutopisteestä omatoimisesti terveyskeskuksen aukioloaikoina.

Palveluvastaava
Tea Pirttilahti
Mäntän terveysasema, Pakkaajankatu 18 D, 35800 Mänttä
puh. 044 466 3376 (arkisin 8-16)

Terveysriskit ja pitkäaikaissairaudet

Terveysriskien hallinta ja pitkäaikaissairauksien hoito Mäntänvuoren Terveydessä

Terveydentilan kartoitus

Terveysriskien hallinnassa ja pitkäaikaissairauksien hoidossa tavoitellaan laadukkaita ja hyvävointisia elinvuosia.

Yksinkertainen tapa arvioida mitä kautta Sinun hyvinvointiisi pystytään parhaiten vaikuttamaan, on tehdä kokonaisvaltainen terveydentilan kartoitus.

Lähtökohtana on oma arviosi terveydentilastasi ja elämäntavoistasi sekä tarpeistasi ja tavoitteistasi hyvinvointisi suhteen. Oman arviosi voit tehdä tekemällä Mäntänvuoren Terveyden nettisivuilta löytyvän virtuaalisen terveystarkastuksen:

Jos testin täyttäminen omatoimisesti tuntuu liian vaikealta, voit tehdä testin myös yhdessä hoitajan kanssa puhelimitse, etävastaanotolla tai terveysasemalla. Jos teet testin itse ja esiin tulee terveysriskejä, Sinun kannattaa hakeutua hoitajan vastaanotolle. Mikäli olet tehnyt testin itse, tuothan raportin tulostettuna mukanasi. Ota mukaan myös lista käytössäsi olevista lääkkeistä (myös luontaistuotteet ja reseptittä ostamasi) sekä mahdolliset omaseurantatulokset (verenpaine, astmaatikon puhallusarvot tms.).

Erityisesti ikäihmisillä keskeisimmät hyvinvointiin vaikuttavat tekijät voidaan kartoittaa myös yksinkertaisemmin käyttäen lähtökohtana omahoitolomaketta, sen voit saada tulostettuna terveysasemalta tai täyttää ja tulostaa tästä:

Omahoitolomakkeet avulla pystyt (halutessasi yhdessä läheistesi kanssa) kartoittamaan hyvinvointiasi ja siihen vaikuttavia tekijöitä sekä miettimään tarpeitasi ja tavoitteitasi hyvinvointisi suhteen rauhassa ennen hoitajan vastaanottoa.

Asiakaslähtöinen terveys- ja hoitosuunnitelma

Terveydentilan kartoittamisen jälkeen hoitaja tekee Sinun kanssasi yhdessä hoitosuunnitelman, jossa lähdetään liikkeelle omista tarpeistasi ja tavoitteistasi hyvinvointisi suhteen. Ammattilainen vastaa kysymyksiisi ja kertoo millaisia tutkimus- ja hoitovaihtoehtoja on käytettävissä ja millaisiin tuloksiin niiden avulla voidaan päästä. Yhdessä päätätte, millaisia omahoidon keinoja kokeillaan ja millaista ammattilaisapua tai muuta tukea niiden toteuttamiseen tarvitset. Lääkärin kanssa päätetään lääketieteellisistä hoidoista.

Hoitosuunnitelmaan kirjataan, miten sen toteutumista seurataan: koska, miten, kuka sitä päivittää sekä henkilö, kehen voit tarvittaessa ottaa yhteyttä. Hoitosuunnitelman pystyt koska tahansa tarkistamaan Omakannan kautta (omakanta.fi) tai se voidaan tulostaa Sinulle mukaan.

Omaolo

Voit tehdä terveystarkastuksen tai oirearvion myös omaolo.fi-palvelun kautta. Omaolo.fi -palvelusta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut nopeasti ja vaivattomasti kotisohvaltasi käsin – ympäri vuorokauden. Omaolon oirearvioiden avulla voit luotettavasti ja helposti arvioida hoidon tarvettasi. Omaolo yhdistää sinut tarvittaessa oman alueesi ammattilaiseen ja ajanvaraukseen.

Pääset omaolo.fi tästä.
Lisätietoja omaolo.fi käyttöön löydät myös täältä.