Mäntänvuoren Terveys

Mäntänvuoren Terveys Oy on alunperin Pihlajalinnan ja Mänttä-Vilppulan kaupungin yhteisyritys, joka on perustettu vuonna 2013. 1.1.2023 alkaen Mäntänvuoren Terveys Oy on Pihlajalinna-konsernin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen yhteisyritys. Sopimuskausi on voimassa vuoteen 2026, jonka jälkeen käynnistyy viiden vuoden optiokausi. Hyvinvointialue omistaa yhteisyrityksestä 9 % ja Pihlajalinna 91 %.

Arvomme ovat energisyys, ennakkoluulottomuus ja eettisyys. Arvot näkyvät arjessamme muun muassa siten, että teemme asioita uudella tavalla. Ennakkoluulottomuus näkyy muun muassa digitaalisten palveluidemme kehityksessä ja tavassamme tarjota uusia sote-ratkaisuja. Eettisyys tarkoittaa sitä, että toimintamme on laadukasta ja kestää kriittisenkin tarkastelun.

Mäntänvuoren Terveys Oy

Keskuskatu 2
35700 Vilppula
etunimi.sukunimi@pihlajalinna.fi
Asiakasasioita ei hoideta sähköpostitse.

Toimitusjohtaja Juha-Matti Sihvonen, puh. 040 033 8840
Johtava lääkäri Piritta Huuskonen, puh. 044 466 3370
Johdon assistentti Emmi Repo, puh. 044 466 3384

Paikallinen vaikuttavuus

Pihlajalinnan kuntaliiketoiminnan mallissa Pihlajalinna perustaa kunnan tai kuntayhtymän kanssa yrityksen, josta Pihlajalinna omistaa enemmistöosuuden ja kunta tai kuntayhtymä jäljelle jäävän osan. Näin yritys on yksityinen, mutta kunta on vahvasti mukana päätöksenteossa.

Yhteisyhtiömalli tuo yhteiskunnalle hyvää monta eri kautta. Kun yhteinen yritys tuottaa voittoa, osa siitä kiertää verotuottoina takaisin paikalliselle yhteisölle. Kunta saa myös suoraan oman osuutensa voitosta ja voi käyttää rahat haluamiinsa kohteisiin. Paikalliset yhtiöt ovat tärkeitä paikalliselle elinkeinoelämälle.

Mäntänvuoren Terveyden paikalliseen vaikuttavuuteen voit tutustua alla.

Vaikuttamiskartta

Pihlajalinnasta julkisen sektorin kumppanina voit lukea täältä.