Kiireellinen hoito

Kiireellinen hoito on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille tai loukkaantuneille

Huom! Laboratoriotulosten ja muiden kiireettömien tulosten ja lähetteiden soitto arkisin hoitajapuhelimen kautta Ma - to klo 8 - 16, pe sekä arkipyhien aattoina klo 8 - 15 p. 03 254 3320

Mikäli ajanvarauksessa on ruuhkaa, voitte jättää takaisinsoittopyynnön jolloin teille soitetaan takaisin saman päivän aikana. Vastaaja antaa ohjeet, miten soittopyyntö jätetään. On tärkeää kuunnella ohje loppuun saakka.

Mänttä-Vilppula

Osoite:
Mäntän pääterveysasema (Sarapiha)
Pakkaajankatu 18 C, 35800 Mänttä
Puh. 03 455 2720

Lääkärin ajanvarauksellinen kiirevastaanotto on avoinna klo 6 - 24. Klo 24 - 6 sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen pääsääntöisesti puhelimitse ja järjestää tarkoituksenmukaisen hoidon, tarvittaessa lääkäriä konsultoiden. Klo 24 - 6 lääkäri on pääasiassa osaston ja asumisyksiköiden käytettävissä. Pyydämme aina soittamaan ennen vastaanotolle tuloa asian kiireellisyyden arvioimiseksi. Kaikki vastaanotot toimivat ajanvarauksella, mutta ajat ovat viitteellisiä, koska hoito annetaan hoidon tarpeen mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä.

Kiirevastaanotolla asioidessa ei ole syytä säilyttää suuria rahasummia eikä arvoesineitä mukana. Kiirevastaanotto ei vastaa asiakkaan hallussa olevasta henkilökohtaisesta omaisuudesta.

Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112

Juupajoki

Osoite:
Juupajoen terveysasema
Koskitie 50, 35500 Korkeakoski

Kiireellistä hoitoa tarvittaessa otetaan yhteys puhelimitse Mäntän Sarapihan kiirevastaanotolle, puh. 03 455 2720. Hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa resurssien mukaan virka-aikana joko omalle terveysasemalle Juupajoelle tai Mäntän Sarapihan kiirevastaanotolle ja virka-ajan ulkopuolella Mäntän Sarapihan kiirevastaanotolle.

Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112

1.1.2021 lähtien Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen kuntien asukkaat voivat ottaa yhteyttä kiireellistä hoitoa tarvittaessa myös Pirkanmaan yhteiseen päivystysapunumeroon 116117. Numero palvelee joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Puhelun alussa pirkanmaalainen soittaja valitsee oman asuinkuntansa mukaisen palveluntuottajan kahdesta eri vaihtoehdosta. Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen kuntien asukkaat valitsevat vaihtoehdoista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin.

Tampereen yliopistollisen keskussairaalan ensiapuyksikössä, Acutassa, hoidetaan ne äkillisesti loukkaantuneet ja sairastuneet potilaat, joita ei voida hoitaa Mäntän Sarapihan kiirevastaanotolla. Acutan päivystysvastaanotto toimii ympäri vuorokauden. Päivystysvastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille ja loukkaantuneille, joiden tulee saada nopeasti hoitoa tai joiden henki on uhattuna tai joille hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa. Acutaan mennään lääkärin lähetteellä tai Pirkanmaan yhteisen päivystysavun (puh. 116117) ohjaamana, hätätilanteissa suoraan ambulanssilla.

Ensihoito ja sairaankuljetus

Ensihoitotoiminnasta (sairaankuljetuksesta) vastaavat sairaanhoitopiirit. Ensihoito, puh. 112.

Palveluvastaava, Tea Pirttilahti
Mäntän terveysasema, Pakkaajankatu 18 D, 35800 Mänttä
puh. 044 466 3376