Digiterveysasema korvaa Pihlajalinna Terveyssovelluksen

Pihlajalinna Terveyssovellus poistuu Mäntänvuoren Terveyden asiakkaiden käytöstä viikolla 45. Etävastaanottopalvelun on korvannut Mäntänvuoren Terveyden Digiterveysasema. Seuraavan kerran asioidessasi Mäntänvuoren Terveydessä, voit käyttää Mäntänvuoren Terveyden digiterveysasemaa, jonka kautta pääset kätevästi ja nopeasti vastaanotolle.

Digiterveysasema tarjoaa nopean hoitoon pääsyn asiakkaan tarpeen mukaisesti. Digiterveysasemaa voi käyttää tietoturvallisesti joko tietokoneella tai mobiililaitteella selaimen kautta, ja asiointi tapahtuu chatissa ja tarvittaessa videovastaanotolla. Käyttöön otetaan myös digitaalinen hoidon tarpeen arviointi, jonka avulla asiakas ohjautuu nopeasti oikean avun pariin. Digiterveysasemalla voidaan hoitaa muun muassa flunssan oireita, ihottumia ja iho-oireita, virtsatietulehduksia, silmätulehduksia, pieniä tapaturmia, reseptien uusimisia, sairaan lapsen hoitoon tarvittavia todistuksia ja kontrollien tarpeen arviointeja.

Moni oire ja toimenpide on usein hoidettavissa sähköisesti etäkanavien avulla, mikä helpottaa niin asiakkaan arkea kuin hoitohenkilöstönkin työtä. Etäasioimiseen ei tarvita erillistä sovellusta, vaan digiterveysasemalle pääsee suoraan Mäntänvuoren Terveyden verkkosivuilta.

Apu usein jo yhdellä asioinnilla

Asiakas pääsee digiterveysasemalle Mäntänvuoren Terveyden verkkosivujen etusivun kautta. Palveluun tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kirjautumisen jälkeen toiminta tapahtuu tietoturvallisesti ja tiedot salataan. Palvelussa kysytään hoitoon hakeutumisen syy automatisoidussa chat-keskustelussa, jonka jälkeen asiakas ohjataan hoitajalle hoidon tarpeen arviointiin. Tämän jälkeen hoitaja antaa asiakkaalle hoito-ohjeet, ohjaa etälääkärille chat- tai videovastaanotolle tai tarvittaessa varaa ajan toimipisteeseen.

Digiterveysasema on auki arkisin klo 8–16, ja sen kautta asiakkaita palvelee terveydenhuollon ammattilaisia hoitajista lääkäreihin.

Asiakkaan ei tarvitse etukäteen tietää, kenelle asiantuntijalle aika tulisi varata, vaan chat-palvelussa tarkennetaan hoidontarve oireisiin ja tilanteeseen perustuen. Tämä nopeuttaa ja helpottaa asiointia, sillä apu oireeseen tai ongelmaan hoituu todennäköisesti jo yhdellä asioinnilla digiterveysasemalla.

Mäntänvuoren Terveyden digiterveysasema