Mäntävuoren Terveyden muutosneuvottelut päättyivät

Pirkanmaan hyvinvointialueen päätökset palveluverkon uudistamisesta sekä uuden lainsäädännön vuoksi muuttuneet olosuhteet vaikuttavat yhtiön toimintaan, minkä vuoksi Mäntänvuoren Terveys käynnisti helmikuussa muutosneuvottelut.

Mäntänvuoren Terveys sopeuttaa liiketoimintaansa vastaamaan Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluverkkosuunnitelmaa.

– Tavoitteena on jatkossakin turvata laadukkaiden ja vaikuttavien palveluiden tuottaminen ja varmistaa työpanoksen kohdentuminen tarkoituksenmukaisesti palvelusopimuksen sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden vaatimukset huomioiden, toimitusjohtaja Juha-Matti Sihvonen sanoo.

Helmikuussa käynnistettyjen muutosneuvottelujen tuloksena toteutetaan muutoksia toimipisteverkostossa sekä toimintojen ja tehtävien keskittämistä, yhdistämistä ja supistamista.

Työnantajan arvion mukaan 10 tehtävää päättyy ja 3 tehtävää osa-aikaistetaan. Kaikille hoitohenkilökunnan työntekijöille ja osalle muista työntekijöistä tarjotaan uutta työtehtävää irtisanomisen vaihtoehtona. Lisäksi 108 tehtävään kohdistuu työsuhteessa noudatettavan olennaisen ehdon yksipuolisia muutoksia. Työsuhteen olennaisen ehdon muutoksella voidaan tarkoittaa esimerkiksi muutoksia työntekijän työssäkäyntialueessa.

– Muutosneuvottelut ovat aina raskas prosessi koko organisaatiolle, mistä huolimatta olemme pystyneet keskittymään ydintehtäväämme eli palvelemaan asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Haluan kiittää neuvotteluissa mukana olleita ja koko henkilöstöämme, toimitusjohtaja Juha-Matti Sihvonen sanoo.

Mäntänvuoren Terveys Oy on Pihlajalinna-konsernin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen yhteisyritys, joka tarjoaa sosiaali- ja terveyspalveluita Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa tehdyn palvelusopimuksen mukaisesti Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella.

Lisätiedot:
Juha-Matti Sihvonen, toimitusjohtaja, juha-matti.sihvonen@pihlajalinna.fi, p. 040 033 8840